Людмила Минтус — світовий майстер 2023 року в номінації «ткацтво»

World Masters Committee, некомерційна Міжнародна культурна організація ( Сеул, Республіка Корея), обрала Людмилу Минтус в якості Світового майстра з України 2023 року (мистецькі відділи – ручне переборне ткацтво) на знак визнання її досягнень у збереженні та розвитку мистецької і культурної діяльності.

Людмила Минтус– майстриня переборного ручного ткацтва, носій елемента нематеріальної культурної спадщини України «Кролевецьке переборне ткацтво», викладач державного професійно-технічного навчального закладу  «Кролевецьке вище професійне училище», членкиня Національної спілки майстрів народного мистецтва України Сумського осередку.

Дане номінування було ініційоване та спонсороване Посольством України в Республіці Корея та Міністерством культури України. З моменту свого заснування в 2007 р. Комітет майстрів світу нагородив 389 майстрів з 80 країн).

Передбачається, що у подальшому обрані митці будуть запрошені до Кореї на тиждень у 2024 р. для участі у культурному фестивалі, організованому «World Masters Committee», та культурних заходах Посольства.

За матеріалами Музею кролевецького ткацтва. https://www.facebook.com/krolevetstkatctvo